Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht / Musique Royale de la Force Aérienne Belge

Michaël TAMBOUR

Michaël Tambour, geboren te Brussel op 8 oktober 1983, studeert trompet aan de academies van Anderlecht en Chênée waar hij op 12-jarige leeftijd de regeringsmedaille behaalt.

En juin 2004, il obtient le diplôme supérieur de trompette avec grande distinction et un premier prix de musique de chambre avec distinction.

Op 16-jarige leeftijd loopt hij school in het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik en behaalt van meet af aan, met grote onderscheiding, een eerste prijs in de muziektheorie en een eerste prijs in trompet,.

In juni 2004 behaalt hij het hogere diploma van trompet met grote onderscheiding en een eerste prijs kamermuziek met onderscheiding.

Michaël perfectioneert vervolgens zijn vaardigheden met internationaal gerenommeerde trompettisten zoals Pierre Thibaud, Matthias Höfs, Reinhold Friedrich, Manu Mellaerts, Hans Gansch, Vladimir Kafelnikov, Bob Kase, Claudio Roditi.

Op 12-jarige leeftijd wordt hij aangenomen als solist bij de Antwerpse squadra in de opera “Assepoester” van P.M. Davis.  Sindsdien wordt hij regelmatig gevraagd door vele orkesten zoals het Théâtre Royal de la Monnaie, de Opera van Vlaanderen, de Koninklijke Opera van Wallonië, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Kamerorkest van Wallonië.

Van 1997 tot 2002 maakt hij deel uit van het MTDM-trompetkwartet dat optreedt in België en in het buitenland: Frankrijk, Duitsland, Italië (in de “Fenice” in Venetië).

In 2001 treedt hij toe tot het trompettenkorps van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, waarmee hij regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. In mei 2007 wordt hij solist van het trompettenkorps van deze muziekkapel.

In februari 2012 slaagde hij voor de trompet auditie voor de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en in februari 2013 wordt hij eerste solist.

Michaël diversifieert en wordt zowel erkend in de wereld van de barokmuziek als in jazzwereld of de wereld van het variété.

Sinds januari 2004 maakt hij deel uit van het Trio Lamibé Tromba. Sinds 2005 maakt hij deel uit van de coverband “Soul Factory”.

Sinds 2010 maakt hij deel uit van de Salsa groep “Mucho Gusto”.

Sinds 2011 maakt hij deel uit van het “Ensemble de Cuivres de Belgique” waarmee hij voor concertreeksen in juni 2015 en 2018 werd uitgenodigd in Japan en in 2019 in Zuid-Korea.

Van 2012 tot 2016 was hij leerkracht trompet aan de Académie de Beloeil.  Sinds 2016 is hij leerkracht trompet aan de Académie de Frameries.

In juli 2018 werd Michaël Adjudant-chef, hoofd van de pupiter van de koperblazers.